Meer informatie over de status scherm van de Simple Malware ProtectorLearn more about the Status screen of Simple Malware Protector

Simple Malware Protector is ontworpen met het oog op gemak. Het hoofdstatusscherm van Simple Malware Protector bevat secties voor het scannen van het systeem, het melden van malware-infecties en de gezondheidsbeoordeling van de pc. Het toont u het aantal infecties of bedreigingen dat tijdens uw laatste systeemscan is gevonden.

Het statusscherm bevat:

• Scanstatus
  • Start nu scannen
  • Controleer op updates
  • Scan aanpassen

Scanstatus
Dit gedeelte van het programma vertelt u wanneer de laatste scan is uitgevoerd, het aantal gevonden malware-infecties en de aanbevolen actie. Het toont u ook grafisch het dreigingsniveau dat het op uw pc vormt.

Start nu scannen
De absolute eerste stap bij het gebruik van Simple Malware Protector is om het systeem te scannen op malware-infecties. Klik op de knop Nu scannen starten om het scanproces te starten door het scherm Infectiescan te activeren.

Controleer op updates
We raden aan om de database met malwaredefinities actueel en up-to-date te houden. Dit helpt het programma om nauwkeurige resultaten te bieden en valse positieven te voorkomen. Om dit in te schakelen, klikt u op de tekstlink Controleren op updates in het linkerdeelvenster om alle updates te downloaden en te installeren.

Scan aanpassen
U kunt de scan aanpassen door verschillende scanopties te gebruiken. Klik op de link Scan aanpassen en pas de instellingen aan uw specifieke vereisten aan.